Oreh

Inteligenca, modrost, navdih

Oreh ugodno vpliva na glavo in spodbuja razmišljanje. Pomaga nam, da navežemo stik z Zemljo in svojo osebno energijo. Pomaga nam pri duhovni rasti in iskanju talentov, ki jih moramo nato samo izkoristiti. Je les duhovnosti, razmišljanja in iskanja smisla.

Njegovo ime izvira iz francoskega jezika in je povezano z neverjetnimi barvami drevesa, podobno rumenim tulipanom. Za les je značilna svetla barva, temne proge in zelenkast odtenek. Toulipier je podoben lesu iz oreha, še posebej pri barvanju in lakiranju.

Oreh (Juglans regia) je drevo, ki raste posamično. Srečamo ga tako na domačem dvorišču kot v gozdu. Zaradi atraktivnega izgleda lesa je  orehovina iskan les.

Vsebuje tako beljavo in  črnjavo. Ta je lahko barvno zelo spremenljiva, od svetlo-rjave do črno-rjave, često s temnimi progami. Les je srednje trden in trd, žilav in upogljiv, črnjava pa je trajna. Les se dobro obdeluje. Orehovina sodi med najdragocenejše lesove. Nekoč, pa tudi danes je še vedno zelo iskana “orehova korenina”. To je del debla , ki je tik pod površjem zemlje in iz katerega rastejo najdebelejše korenine. Iz tega dela drevesa, se izrezuje enega najdragocenejših furnirjev, ki je namenjen za najdražje pohištvo ali lesene dele notranjosti dragih avtomobilov.

Uporaba: za najdragocenejše pohištvo, stopnišča, furnir, kopita lovskih pušk, rezbarstvo.

Newsletter

Prijavite se na mesečni newsletter GoodyWoody

Vaša košarica

Vpiši se

Še nimate računa?

Facebook Instagram linkedin
Za izboljšanje vaše izkušnje na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Start typing to see products you are looking for.
Shop
0 Seznam želja
0 items Cart
Moj račun