Izdelki, Navdih, Uporaba

Katerih vrst lesa naj se izogibam pri izbiri solatne sklede?

Katerih vrst lesa naj se izogibam pri izbiri solatne sklede?

BUKEV

Če se ozrete naokoli, boste našli veliko solatnih skled, narejenih iz bukovega lesa. Te sklede bodo morda na začetku izgledale precej dobro, vendar bo neobdelan les porumenel in postal siv. Številni izdelovalci nadomestijo pomanjkanje obstojnosti in bledo barvo z luženjem, barvanjem ali poliranjem lesa. To lahko pomaga pri videzu in življenjski dobi posode, vendar ti postopki niso varni za hrano in ne smejo priti v stik s hrano.

HRAST

Ne bomo omenjali prednosti lepega hrastovega poda, a ko gre za solatne sklede, hvala, a ne hvala. Sklede, izdelane iz hrasta, preprosto niso zelo trpežne. Zlahka se drobijo in cepijo (še posebej, če boste svojega uporabljali z drugimi kuhinjskimi orodji) in se nagibajo k krčenju. Poleg teh negativnih lastnosti hrast ni naravno lep les.

BREZA

Breza, ki jo včasih imenujejo tudi revna češnja, ni idealna izbira za izdelavo lesene sklede. Morda je cenejši od češnjevega, vendar je ta les mehkejši in veliko manj trpežen. Prav tako izgubi skoraj 16% svoje prostornine, ko se suši in se rad zvija in upogiba, kar pa ni ravno dobrodošlo pri naši solatni skledi, saj želimo, da poleg njene uporabnosti, spremlja več generacij v družini.

Če vas zanima, kateri les pa je najbolj primeren za izdelavo lesenih desk, preberite blog zapis TUKAJ. 

Želite še več nasvetov ali bi bili radi obveščeni o promocijah in akcijah? Vabljeni k vpisu na obveščanje na spodnjem obrazcu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja