Izdelki, Uporaba

Kateri les je najboljši za izdelavo solatnih skled?

Kateri les je najboljši za izdelavo solatnih skled?

Ko smo identificirali sklede, ki niso varne, je čas, da se odločimo, kateri les je najboljši za nas.

Obstaja veliko odličnih lesov, a ko gre za izdelavo skled, niso vsi enaki in primerni.

Ker smo tako ponosni na naše sklede, uporabljamo samo les dreves, ki so rasla v težkih podnebjih. Pozabimo na tista drevesa, ki se sončijo 365 dni na leto. Všeč nam je naš močan, pozimi preizkušen les. Takšnih, ki rastejo lepo in počasi, kar jim daje tesna zrna in močno, gosto gostoto. In takšna vrsta lesa, ki jo želite za svojo solatno skledo. Katere mi priporočamo?

ČEŠNJA

Češnja je ena najboljših vrst lesa za vašo solatno skledo. Zagotovo je naš najljubši in ga uporabljamo za izdelavo skoraj vseh naših lesenih kosov. Sredica češnje (temnejši notranji del drevesa) je bogata in temna, medtem ko je beljava (svetlejši, zunanji del drevesa) kremasta in bela, kar daje čudovit kontrast. Naravni mineralni nanosi v lesu se pokažejo na črnih madežih za edinstven videz in predstavitev, zaradi česar je vsaka skleda resnično edinstvena.

Druga velika prednost češnje je ta, da ne samo da traja večno, ampak je staranjem pridobiva na kvaliteti. Sčasoma bo vaša skleda dejansko videti bogatejša, temnejša in celo lepša kot ob prvem nakupu. Poleg tega češnjevih lesenih skled ni treba barvati ali uporabljati polnil, zato so 100-odstotno varne za uporabo s hrano. Če iščete enega izmed najbolj zaupanja vrednih lesov med obrtniki, je to češnja.

JAVOR

Čeprav je češnja naša prva izbira, je javor skorajda druga. Če vam je všeč temnejši les, morda ne bo tako osupljiv, vendar je še vedno zelo vzdržljiv, privlačen in varen za uporabo s hrano. Ima belo testeno predstavitev, kar mu daje rustikalno lepoto, ki je lahko zelo očarljiva – in tako kot vsi najboljši lesovi, s staranjem postaja boljši in postaja svetlejši.

OREH

Solatne sklede iz oreha ne prikazujejo le čudovitega kontrasta svetle in temno rjave barve, temveč tudi globoko orehovo aromo, ki jih loči od vseh drugih lesnih vrst. Hrana lahko pogosto prevzame nekaj arome lesa, kar je lahko nekaj, v čemer boste uživali ali pa tudi ne. Oreh je tudi eden bolj trpežnih lesov na trgu.

 

Želite še več nasvetov ali bi bili radi obveščeni o promocijah in akcijah? Vabljeni k vpisu na obveščanje na spodnjem obrazcu.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja