Izdelki, Uncategorized @sl, Uporaba

Kako skrbeti za svoje lesene deske za rezanje

Lesena deska za rezanje lahko zdrži dolgo, če z njo dobro ravnate, nekje med 5 in 10 let ali več.

Lesene deske za rezanje je potrebno očistiti, razkužiti in zapreti po vsaki uporabi, da ohranite videz, delovanje in dolgo življenjsko dobo deske. Pred čiščenjem z deske za rezanje obrišite vse drobtine in delce. Nato leseno desko za rezanje zdrgnite z vročo vodo in blagim, neabrazivnim milom. Deske za rezanje ne potapljajte dlje časa v tekočino, saj lahko to povzroči razpoke in poslabša splošno kakovost deske – desko za rezanje sperite in takoj osušite s suho krpo.

Za razkuževanje vaše deske in ubijanje morebitnih bakterij iz mesa ali surove zelenjave priporočamo uporabo belega kisa. Nanesite majhno količino na suho krpo in razporedite po deski za rezanje. Ko končate, obrišite odvečni kis.

Za poliranje in nego vaše deske za rezanje ter zaščito naravnega lesa, enkrat mesečno s suho krpo enakomerno porazdelite majhno količino mineralnega olja, primernega za živila. Pustite, da se olje vpije v desko približno 20 minut, nato obrišite odvečno olje s čisto, suho krpo.

To je naravni izdelek:

Upoštevajte, da so vsi naši artikli izdelani iz naravnega materiala in se lahko zaradi naravnih sprememb v lesu, nekoliko razlikujejo po velikosti, vzorcu in barvi. Vsi naši izdelki so popolnoma varni in primerni za stik   s hrano.

Navodila za uporabo:

Ni primerno za pomivalni stroj.

Očistite z blago milnico in mlačno vodo ter temeljito osušite.

Občasno namažite z olivnim ali rastlinskim oljem, da ohranite videz.

Ne dovolite, da bi se leseni izdelki namakali v vodi.

 

Preberite še več o tem, kako očistiti lesene deske za rezanje, žlice in servirne pladnje TUKAJ.

 

 

Želite še več nasvetov ali bi bili radi obveščeni o promocijah in akcijah? Vabljeni k vpisu na obveščanje na spodnjem obrazcu.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja