Navdih, Uncategorized @sl, Uporaba

Kako očistiti lesene deske za rezanje, žlice in servirne pladnje

Privoščite tem kuhinjskim delovnim konjem malo TLC – “Tender Loving Care”.

Poleg kuharskega noža so lesene deske za rezanje, žlice in pribor verjetno najbolj uporabljeno orodje v vaši kuhinji. Če imate srečo, verjetno že leta kuhate z istimi deskami in žlicami.

Čeprav je pomembno, da jih dobro očistite z antibakterijskim milom za pomivanje posode in vročo vodo (zlasti za preprečevanje navzkrižne kontaminacije in širjenja bakterij), je prav tako pametno, da jih vzdržujete v dobrem stanju, da bodo zdržale dlje. Ker, kot ve vsak estradnik in kuhar, so lesene deske za rezanje, deske za sir in servirni pribor zelo uporabni.

Naoljenje vašega lesenega kuhinjskega orodja bo preprečilo njegovo pokanje in zvijanje, naredilo bo njegovo površino bolj gladko in lahko povrne prvotno površino. In zahteva zelo malo truda.

Najprej boste potrebovali nekaj olja. Vendar ne posegajte po tistem, ki je v vaši shrambi. Za razliko od olivnega, repičnega in drugih rastlinskih olj, s katerimi lahko kuhate, boste potrebovali mineralno olje, primerno za živila, ki ne bo oksidiralo in postalo žarko. Prepričajte se, da je deska za rezanje (ali žlica) zelo čista in pustite, da se popolnoma posuši. S čisto kuhinjsko brisačo ali papirnato brisačo namažite tanko, enakomerno plast mineralnega olja po celotnem lesu (spredaj, zadaj in ob straneh), dokler ni popolnoma prekrit. Desko položite na drugo čisto kuhinjsko krpo in pustite, da se olje vpije nekaj ur ali čez noč. Ko se olje vpije, po potrebi z brisačo obrišite odvečno olje. Po potrebi postopek ponovite.

Da bo vaše leseno kuhinjsko orodje v dobri formi, ga ponovno naoljite, ko je videti suho. Po pranju jih popolnoma posušite. Moker les se zvija in poka, zato lesenih desk za rezanje in drugih kuhinjskih pripomočkov nikoli ne pomivajte v pomivalnem stroju. Naj bodo čisti, dobro naoljeni in suhi in v njih boste uživali leta.

 

Želite še več nasvetov ali bi bili radi obveščeni o promocijah in akcijah? Vabljeni k vpisu na obveščanje na spodnjem obrazcu.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja