VSI IZDELKI     DESKE     KROŽNIKI IN PLADNJI     SKLEDE     PRIPOMOČKI     KRUHARJI     VOZIČKI   KOPALNICA     OUTLET

Krožniki in pladnji

Goody Woody je en odtenek zelenega raja..

Les, kaj pa drugega?

Ker se čutimo del problema in čutimo odgovornost ohraniti naravo in okolje v katerem živimo, smo s spoštovanjem do narave in njenih virov smo skrbno izbrali lokalno ponudbo lesenih izdelkov, ki bodo s svojo toplino obogatili vaš dom. Izdelki so izdelani iz obnovljivega vira – lesa, pridobljenega iz lokalnega okolja, so rezultat rokodelcev in tradicije okolja iz katerega prihajamo.

Akacija

Ameriški oreh

Hrast

Rebrasti javor

Bukev

Hruška

Češnja

Oreh

O lesu

Slovenija, dežela bogato obdarjena z gozdovi, saj je kar preko 60 % njene površine prekrite z zeleno gozdnato odejo. Narava nas je torej bogato obdarila s tem naravnim obnovljivim materialom, lesom, in prav žalostno bi bilo, če se tega ne bi zavedali. Les je okolju prijazen, blaži podnebne spremembe, je doprinos v smeri trajnostnega razvoja, ponuja nešteto možnosti za razvoj inovativnih in tudi umetniških izdelkov. 

Uporaba lesa v kuhinji

Les je naravna obnovljiva surovina, katere uporaba ima ugoden učinek na okolje in ljudi, v dom pri Uporabljamo ga za različne namene in pri tem izkoriščamo različne lastnosti lesa. Različne drevesne vrste imajo različne barvne odtenke od belih preko rdečkastih in rjavih do črnih tonov. Les lahko nadomešča plastiko, kovino in gradbene materiale.

Trajnostna potrošnja

Trenutno porabimo več virov kot kdaj koli prej, kar presega zmogljivost planeta za proizvodnjo. Medtem se odpadki in onesnaževanje povečujejo, razkorak med bogatimi in revnimi se povečuje. Vse to negativno vpliva na zdravje, izobraževanje, pravičnost in opolnomočenje. Doseganje trajnostnih vzorcev porabe in proizvodnje zagotavlja povečanje učinkovitosti in produktivnosti ter zagotavlja, da človeške dejavnosti ostanejo znotraj nosilne zmogljivosti planeta, ob spoštovanju pravic prihodnjih generacij. 

Trajnostni razvoj

Živimo v času, ko se je klima v sorazmerno kratkem obdobju drastično spremenila. Nekateri to označujejo kot naravni pojav, povezan s povečano aktivnostjo sonca in s tem vse večjim sevanjem energije na zemljo. Vendar pa je bolj verjetno, da je za te spremembe (so)kriv človek, ki je s svojim delovanjem (gospodarstvom, industrijo) porušil ravnovesje na Zemlji.